Filet z dorsza z sosem koperkowym, karmelizowaną marchewką i puree ziemniaczanym
Filet z dorsza z sosem koperkowym, karmelizowaną marchewką i puree ziemniaczanym
Potrawa bezglutenowa, pełnowartościowa. Wskazana dla osób dbających o serce, osób z nadciśnieniem tętniczym oraz aktywnych fizycznie.Składniki z Boxa
- filety z dorsza
- śmietanka 31%
- cytryna
- cebula szalotka
- marchew
- masło
- kmin rzymski
- gałka muszkatołowa
- olej rzepakowy BIO
- oliwa z oliwek z Krety
- świeży koperek
- biały cukier
- ziemniaki
- Potrzebujesz mieć w domu: pieprz, sól.
Potrzebny sprzęt
garnek, patelnia, ręcznik papierowy, tłuczek do ziemniaków lub blender
Czas przygotowania
40 minut
Alergeny
- laktoza