Tymiankowy indyk z ziemniakami i szparagami z gremolatą
Tymiankowy indyk z ziemniakami i szparagami z gremolatą
Sezonowe, pełnowartościowe bezlaktozowe i bezglutenowe danie dla całej rodziny z ziemniakami do ugotowania na 3 różne sposoby. Danie wskazane dla osób pracujących przy komputerze, narażonych na stres. Jako posiłek po treningu dla budowania masy mięśniowej.Składniki z Boxa
- filet z indyka w tymiankowej marynacie
- świeże zielone szparagi
- ziemniaki
- olej rzepakowy BIO
- olej słonecznikowy BIO
- oliwa z oliwek extra virgin
- cytryna
- natka pietruszki
- czosnek
- potrzebujesz mieć w domu: sól
Potrzebny sprzęt
garnek, patelnia, tarka
Czas przygotowania
25-60 minut (w zależności od sposobu przygotowania ziemniaków)
Alergeny
- siarczyny w białym winie (z marynaty)