Wegański kokosowy gulasz z ciecierzycy
Wegański kokosowy gulasz z ciecierzycy
Danie pełne głębokiego smaku o aksamitnej strukturze, które uwiedzie nie tylko roślinożerców. Zdrowa bo przeciwzapalna i przeciwbakteryjna zbilansowana potrawa polecana dla całej rodziny i w szczególności dla osób z podwyższonym poziomem złego cholesterolu.Składniki z Boxa
- BIO ciecierzyca
- mleko kokosowe (naturalne, tylko kokos i woda)
- świeży szpinak
- świeża kolendra
- świeży imbir
- limonka
- czosnek
- żółta cebula
- papryka jalapeno
- płatki chili
- kurkuma
- kmin rzymski
- koncentrat bulionu warzywnego
- chlebek pita
- potrzebujesz mieć w domu: sól, 2 łyżki oleju roślinnego (np. rzepakowy)
Potrzebny sprzęt
duża patelnia
Czas przygotowania
40 minut
Alergeny
- seler
- gluten