Bio shakshuka z serem feta
Potrawa białkowo - tłuszczowa, bezglutenowa. Wskazana dla osób o zwiększonym wysiłku umysłowym oraz dla dzieci.Składniki z Boxa
- ser feta BIO, PDO
- pomidory w sosie własnym BIO
- jaja kurze EKOLOGICZNE
- oliwa z oliwek PDO, Kreta
- cebula
- papryka
- czosnek
- przyprawy
- świeże zioła
- Potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz, pieczywo.
Potrzebny sprzęt
patelnia
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- gluten (w przypadku spożycia razem z pieczywem zawierającym gluten)
- laktoza
- jaja
Opinia dietetyka
Wegańskie bezglutenowe naleśniki z bananami
Naleśniki w wersji wegańskiej z bezglutenowymi mąkami z ryżu i tapioki, ze świeżymi owocami, orzechami i kanadyjskim syropem klonowym. To jest pyszne!Składniki z Boxa
- mąki ryżowa
- mąki z tapioki
- banany
- mleko migdałowe
- olej kokosowy
- borówki
- orzechy pekan
- syrop klonowy
Potrzebny sprzęt
patelnia, mikser lub rózga, chochla, łopatka
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- orzechy
Opinia dietetyka
Pad Thai z krewetkami
Potrawa bezglutenowa, bezlaktozowa, pełnowartościowa. Wskazana dla osób aktywnych fizycznie jako posiłek okołotreningowy, dla osób o wzmożonej aktywności umysłowej.Składniki z Boxa
- świeże krewetki
- makaron ryżowy
- marchew
- czosnek
- dymka
- kiełki fasoli mung
- jaja kurze
- orzeszki ziemne niesolone
- świeże zioła
- czerwona papryka
- pasta z tamaryndowca
- pasta chili
- masło orzechowe
- sos rybny
- limonka
- ocet ryżowy
- sos sojowy bezglutenowy
- cukier brązowy
- olej rzepakowy
- potrzebujesz mieć w domu: sól.
Potrzebny sprzęt
garnek, patelnia, tarka
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- sos rybny
- ocet ryżowy
- orzeszki ziemne
- sos sojowy
- krewetki
- jaja kurze
Opinia dietetyka
Filet z kaczki z sosem bigarade, jarmużem i gnocchi rozmarynowym
To uroczyste, wieloskładnikowe i wyjątkowe danie dostarczy Wam dużo energii. Pełnowartościowa potrawa dla całej rodziny z obłędnym sosem bigarade. Polecamy ją na weekend, kiedy macie więcej czasu na gotowanie.Składniki z Boxa
- filety z kaczki
- przyprawy
- świeże zioła
- masło
- jarmuż
- bulion drobiowy BIO
- ocet balsamiczny IGP z Modeny
- cukier puder
- cytryna
- pomarańcze
- gnocchi
- czosnek
- dynia
- śmietana 30%
- ser parmezan DOP
Potrzebny sprzęt
Czas przygotowania
90 minut
Alergeny
gluten, laktoza, seler