Wegańskie noodle somen z chrupiącym tofu
Wegańskie noodle somen z chrupiącym tofu
Wegański i pełnowartościowy bezlaktozowy posiłek w stylu japońskim z długim makaronem idealnym do siorbania. Delikatnie pikantna potrawa polecana dla całej rodziny, szczególnie polecana na wsparcie odporności.Składniki z Boxa
- japoński makaron somen
- japoński sos sojowy
- olej sezamowy
- imbir
- suszone papryczki chili
- cebule dymki
- czosnek
- tofu naturalne
- skrobia z tapioki
- rzodkiewki
- zielony ogórek
- świeża kolendra
- limonka
- cukier trzcinowy
- potrzebujesz mieć w domu: czarny pieprz, 1-2 łyżki oleju roślinnego (rzepakowy, słonecznikowy)
Potrzebny sprzęt
durszlak, garnek, głęboka patelnia lub wok, piekarnik, naczynie żaroodporne lub papier do pieczenia, tarka
Czas przygotowania
25 minut
Alergeny
- gluten
- sezam
- soja