Wegetariańskie lasagne z grzybami i jarmużem
Wegetariańskie lasagne z kurkami, jarmużem i serem pleśniowym
Kultowe danie kuchni włoskiej w wersji wegetariańskiej z wykorzystaniem sezonowych składników. Wskazane dla osób z nadciśnieniem tętniczym i dla dzieci.Składniki z Boxa
- świeże grzyby (boczniaki lub kurki lub podgrzybki
- jarmuż
- pieczarki
- por
- ser pleśniowy
- bułka tarta premium
- włoski makaron lasagne
- tymianek
- czosnek
- mleko
- mąka pszenna BIO
- masło
- oliwa z oliwek
- Potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz.
Potrzebny sprzęt
garnek, dwie patelnie, durszlak lub łyżka cedzakowa, naczynie żaroodporne
Czas przygotowania
wykonanie 30 minut + pieczenie w piekarniku 40 minut
Alergeny
gluten, laktoza