Kurczak jerk w stylu jamajskim
Kurczak jerk w stylu jamajskim
Lekka a zarazem sycąca pełnowartościowa, bogatobiałkowa, bezlaktozowa i bezglutenowa potrawa. Wskazana dla osób aktywnych po treningu, dla osób pracujących umysłowo.Składniki z Boxa
- filet z piersi kurczaka z chowu bez antybiotyków w marynacie jerk (ok 400g - 2 os, ok 750g BOX Rodzinny)
- ryż premium basmati
- fasola czarna lub czerwona
- świeża kolendra
- pomidorki cherry
- biała cebula
- czerwona cebula
- limonka
- papryczka chili (wykorzystujemy opcjonalnie)
- koncentrat bulionu warzywnego
- potrzebujesz mieć w domu: sól, 3 łyżki oliwy z oliwek
Potrzebny sprzęt
patelnia, duża patelnia z pokrywką lub rondel, folia aluminiowa
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- seler
- miód (w marynacie)