Wegańskie czerwone curry z tofu i liczi
Wegańskie czerwone curry z tofu i liczi
Wegańska pełnowartościowa, bezglutenowa, bezlaktozowa potrawa o wyraźnym pikantnym smaku. Wskazana dla osób o zwiększonym wysiłku umysłowym, narażonych na stres, dla osób aktywnych fizycznie jako posiłek przed i po treningowy.Składniki z Boxa
- naturalne mleko kokosowe (kokos i woda, bez emulgatorów i konserwantów)
- tofu
- liczi
- ryż jaśminowy
- pasta czerwone curry
- pieczarki
- brokuły
- limonka
- cebula
- czosnek
- imbir
- sezam
- świeża kolendra
- cukier brązowy
- potrzebujesz mieć w domu: szczyptę soli, 1-2 łyżki oleju roślinnego (rzepakowy lub słonecznikowy)
Potrzebny sprzęt
garnek, głęboka patelnia, tarka
Czas przygotowania
20 minut
Alergeny
- sezam
- soja