Wegetariański ramen z boczniakami

Wegetariański ramen z boczniakami

Pełnowartościowa, bezlaktozowa i delikatnie pikantna potrawa. Wskazana dla osób aktywnych fizycznie i umysłowo, jako posiłek przed treningiem.

Składniki z Boxa

  • boczniaki
  • jaja kurze BIO
  • makaron ramen
  • portobello
  • ziarna sezamu
  • olej sezamowy
  • cebula dymka
  • świeża kolendra
  • czosnek
  • szalotki
  • papryczki chili
  • jasny sos sojowy
  • ocet ryżowy
  • potrzebujesz mieć w domu: sól, łyżkę oleju roślinnego (słonecznikowy lub rzepakowy)

Potrzebny sprzęt

głęboka patelnia/wook, mały garnek

Czas przygotowania

45 minut

Alergeny

gluten, sezam, soja, jaja kurze

Opinia dietetyka

    Jaja kurze zawierają wszystkie niezbędne substancje potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Boczniaki i portobello są bogate w witaminy z grupy B i PP a także są źródłem kwasu foliowego. Dzięki zawartości chili i czosnku danie skutecznie podkręci metabolizm i usprawni pracę układu trawiennego oraz ma właściwości bakterio i wiruso-bójcze. Makaron ramen jako doskonałe źródło węglowodanów dostarczy potrzebnej nam energii.