Szparagi z parmezanem, wczesne ziemniaki, idealne jaja
Szparagi z parmezanem, wczesne ziemniaki, idealne jaja
Proste i zarazem wykwintne danie, które w sezonie można jeść codziennie. W naszej wersji smak szparagów podkręcimy morską solą z Normandii oraz octem balsamicznym z Modeny. Usmażymy jaja sadzone o idealnej konsystencji. A to wszystko w towarzystwie wczesnych ziemniaków z koperkiem. To pełnowartościowe wegetariańskie danie polecamy dla całej rodziny.Składniki z Boxa
- zielone szparagi (2 os- 500g, BOX Rodzinny 1 KG)
- jaja kurze (2 os- 4 szt, BOX Rodzinny 6 szt)
- ziemniaki wczesne (2 os - ok 0,7KG, BOX Rodzinny ok 1,3KG)
- ser parmezan
- ocet balsamiczny
- sól morska z Normandii
- oregano
- świeży koperek
- potrzebujesz mieć w domu: pieprz, sól, łyżkę masła, 2-3 łyżki oleju roślinnego, 2 łyżki oliwy z oliwek
Potrzebny sprzęt
garnek, głęboka patelnia lub rondel, patelnia
Czas przygotowania
20 minut
Alergeny
- jaja kurze
- siarczyny w occie balsamicznym