Kotleciki wieprzowo-wołowe po azjatycku

Kotleciki wieprzowo-wołowe po azjatycku

Danie bezglutenowe, wysokobiałkowe, wyraziste i delikatnie ostre w smaku. Jest także sycące i pełnowartościowe.

Składniki z Boxa

  • mięso mielone wołowo - wieprzowe
  • czosnek
  • imbir
  • mąka ziemniaczana BIO
  • mleko kokosowe
  • przecier pomidorowy
  • ryż basmati Punjabi premium
  • japoński sos sojowy
  • szalotka
  • świeża kolendra
  • papryczka chili
  • cynamon
  • pieprz cayenne
  • Potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz, 2-3 łyżki oleju roślinnego (słonecznikowy lub rzepakowy), łyżeczka masła

Potrzebny sprzęt

garnek, patelnia, tarka

Czas przygotowania

40 minut

Alergeny

  • soja

Opinia dietetyka

Potrawa wskazana dla osób aktywnych ze względu na dużą ilość dobrze przyswajalnego białka oraz dobrego paliwa, jakim jest ryż basmati. Doskonała również dla każdego, kto dba o wysycenie swojego ciała we wszystkie niezbędne makro i mikro składniki. Danie zawiera ogrom minerałów, a jednym z nich jest mangan zawarty w mleku kokosowym, który wpływa między innymi na wzrost libido. Pieprz, czosnek, chili i cynamon działają pobudzająco, detoksykująco, przeciwzapalnie i przyspieszają przemianę materii.