Indyk po prowansalsku z ziemniakami i sałatą
Indyk po prowansalsku z ziemniakami i sałatą
Zbilansowana, bezglutenowa i pełnowartościowa potrawa. Ze względu na bogactwo składników i zawartych w nich mikroelementów polecana dla całej rodziny.Składniki z Boxa
- sznycle z indyka w marynacie (ok 350g - 2os, ok 700g - Box Rodzinny)
- koncentrat bulionu warzywnego
- śmietana kremowa 30%
- śmietana 12%
- ziemniaki
- sałata masłowa
- cebula dymka
- cebula biała
- musztarda Dijon
- słodka papryka
- miód (składnik wykorzystywany opcjonalnie)
- biały ocet winny BIO
- potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz, 2 łyżki oleju roślinnego (rzepakowy lub słonecznikowy)
Potrzebny sprzęt
patelnia, garnek, tłuczek do ziemniaków
Czas przygotowania
40 minut
Alergeny
- seler
- laktoza
- miód
- gorczyca