Kotleciki wieprzowo-wołowe po azjatycku
Kotleciki wieprzowo-wołowe po azjatycku
Danie dla całej rodziny, może być wersji pikantnej lub łagodnej/delikatnie pikantnej. Danie bezglutenowe, wysokobiałkowe, wyraziste i aromatyczne. Jest także sycące i pełnowartościowe.Składniki z Boxa
- mięso mielone wołowo - wieprzowe (ok 250g - 2os, ok 500g Box Rodzinny)
- ryż jaśminowy
- naturalne mleko kokosowe (tylko kokos i woda)
- przecier pomidorowy BIO
- czosnek
- imbir
- mąka ziemniaczana BIO
- bezglutenowy sos sojowy
- szalotka
- świeża kolendra
- papryczka chili
- cynamon
- pieprz cayenne
- Potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz, 2-3 łyżki oleju roślinnego (słonecznikowy lub rzepakowy), 1-2 łyżeczki masła
Potrzebny sprzęt
garnek, patelnia, tarka
Czas przygotowania
40 minut
Alergeny
- soja
- laktoza jeśli dodasz masło