Filet z miruny nowozelandzkiej z sałatką śródziemnomorską
Filet z miruny nowozelandzkiej z sałatką śródziemnomorską
To pełnowartościowe danie jest bogate w zdrowe składniki danie pełnowartościowe i polecamy je dla osób z nietolerancją glutenu, dla osób dbających o zrównoważoną bogatą w warzywa dietę.Składniki z Boxa
- filety z miruny nowozelandzkiej (opcjonalnie filet z dorsza) - ok 300g 2os, 600g - BOX Rodzinny
- biała fasola BIO
- komosa ryżowa czerwona BIO
- komosa ryżowa biała BIO
- grecki ser feta (mleko kozie i owcze)
- rukola
- czarne oliwki
- cytryna
- świeży tymianek
- ocet balsamiczny IGP z Modeny
- czosnek
- suszona bazylia
- suszony tymianek
- potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz, 3-4 łyżki oliwy z oliwek
Potrzebny sprzęt
arkusz papieru do pieczenia, blender, garnek, ręcznik papierowy, piekarnik
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- laktoza
- siarczyny z octu balsamicznego