Tymiankowy kurczak w białym winie, imbirowe szparagi, młode ziemniaki
Tymiankowy kurczak w białym winie, imbirowe szparagi, młode ziemniaki
Sezonowe, pełnowartościowe bezlaktozowe i bezglutenowe danie dla całej rodziny. Mięso z kurczaka w tym daniu marynujemy dla Was przez 24 godziny dla uzyskania najlepszego smaku i aromatu. Danie wskazane dla osób pracujących przy komputerze, narażonych na stres. Jako posiłek po treningu dla budowania masy mięśniowej.Składniki z Boxa
- filet z kurczaka w tymiankowej marynacie z białym winem
- świeże zielone szparagi
- młode ziemniaki
- olej rzepakowy BIO
- oliwa z pestek winogron
- świeży imbir
- czosnek
- świeży koperek
- cytryna
- potrzebujesz mieć w domu: sól
Potrzebny sprzęt
garnek, patelnia, tarka
Czas przygotowania
25 minut
Alergeny
- siarczyny w białym winie do marynaty