Hiszpańska zupa rybna

Hiszpańska zupa rybna

Doskonała na letnie dni, wykwintna i aromatyczna pochodząca z Hiszpanii zupa rybna, o gęstej-gulaszowej konsystencji z pikantnym finiszem. 
Danie bezglutenowe i bezlaktozowe, sycące, a jednocześnie niskokaloryczne.

Składniki z Boxa

  • bulion rybny
  • filet z dorsza lub pstrąga
  • pieczona papryka
  • koncentrat pomidorowy BIO
  • czosnek
  • cebula
  • marchewka
  • por
  • papryka chili
  • świeże oregano
  • natka pietruszki
  • grecka oliwa z oliwek extra virgin PDO Sitia
  • słodka papryka
  • pieprz cayenne
  • potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz, 100ml białego wytrawnego wina

Potrzebny sprzęt

garnek

Czas przygotowania

40 minut

Alergeny

  • siarczyny w białym winie
  • seler

Opinia dietetyka

Danie proponowane szczególnie dla osób o obniżonej odporności oraz dbających o linię. Zupa przyspieszająca przemianę materii ze względu na bogactwo ostrych przypraw. Jak również posiadająca właściwości wzmacniające układ odpornościowy oraz krwionośny, dzięki bogactwu witamin i antyoksydantów.