Tteokbokki z bok choy i cheddarem
Tteokbokki z bok choy i cheddarem
Kultowe danie kuchni koreańskiej, średnio pikantne. To pełnowartościowe, zbilansowane danie, polecamy wszystkim wielbicielom klusków/makaronów i żucia! Danie dla całej rodziny w tym dla osób z nietolerancją glutenu. Wskazana dla osób aktywnych fizycznie i umysłowo.Składniki z Boxa
- bezglutenowe kluseczki ryżowe (ok 400g -2 os, ok. 600g Box Rodzinny)
- kapusta bok choy
- jaja ekologiczne (3 szt - 2 os, 6 szt - BOX Rodzinny)
- irlandzki cheddar
- pasta gochujang
- świeży imbir
- szalotka
- czosnek
- ziarna sezamu
- ocet ryżowy
- bezglutenowy sos sojowy
- cukier brązowy
- potrzebujesz mieć w domu:1-2 łyżki masła, sól i pieprz
Potrzebny sprzęt
głęboka patelnia, tarka
Czas przygotowania
20 minut
Alergeny
jaja kurze, laktoza, soja, sezam