Wege udon po koreańsku z boczniakami
Wege udon po koreańsku z boczniakami
Jedno z naszych najpopularniejszych dań teraz wersji wege! To pełnowartościowa, doskonale zbilansowana bezlaktozowa i wysokoenergetyczna potrawa, której niepowtarzalny charakter nadaje jej nasz orzechowo pikantny sos. Wskazana dla osób aktywnych fizycznie i umysłowo, jako posiłek przed treningiem.Składniki z Boxa
- boczniaki
- świeży makaron udon
- papryka czerwona
- orzeszki ziemne
- cebula dymka
- fasolka szparagowa /lub groszek cukrowy / lub brokuł
- czosnek
- imbir
- ocet ryżowy
- jasny sos sojowy
- olej sezamowy
- pasta gochujang
- masło orzechowe
- miód
- sezam
- potrzebujesz mieć w domu: 2 łyżki oleju roślinnego (słonecznikowy lub rzepakowy)
Potrzebny sprzęt
głęboka patelnia
Czas przygotowania
20 minut
Alergeny
gluten, orzechy ziemne, soja, sezam