Wegańskie chili z batatami i fasolą BIO
Wegańskie chili z batatami i fasolą BIO
Wegańskie danie jednogarnkowe. Pełnowartościowa, bezglutenowa i wieloskładnikowa potrawa bogata w roślinne białko, z niską zawartością tłuszczu i polecana dla osób w każdym wieku.Składniki z Boxa
- bataty
- czerwona fasola BIO
- kakao BIO
- pomidory krojone BIO
- papryka jalapeno
- cebula dymka
- limonka
- zielona papryka
- marchew
- czerwona cebula
- suszone oregano
- mielony cynamon
- mielony kmin rzymski
- chili
- czosnek
- brązowy cukier
- potrzebujesz mieć w domu: sól, 2 łyżki oleju roślinnego (słonecznikowy lub rzepakowy)
Potrzebny sprzęt
głęboka patelnia lub rondel/garnek z grubym dnem
Czas przygotowania
40 minut
Alergeny
- kakao