Kotleciki po koreańsku na ryżu jaśminowym
Kotleciki po koreańsku na ryżu jaśminowym
Soczysto chrupiące kotleciki glazurowane w koreańskim stylu podane na sypkim ryżu, obsypane świeżą dymką i sezamem. Danie wysokobiałkowe, niesmażone, wyraziste i delikatnie ostre w smaku. Jest także sycące i pełnowartościowe.Składniki z Boxa
- świeżo mielone wołowe (ok 250g - 2os, 450g Box Rodzinny)
- ryż jaśminowy (150g -2 os, 300g Box Rodzinny)
- krakersy
- pasta gochujang
- delikatny jasny sos sojowy
- dżem z moreli lub brzoskwiń
- świeży imbir
- sezam
- ocet ryżowy
- dymka
- chili
- czosnek
- pałeczki do "sushi"
- Potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz
Potrzebny sprzęt
garnek, patelnia, piekarnik, tarka, papier do pieczenia
Czas przygotowania
20 minut
Alergeny
- gluten
- sezam
- soja