Czarne tagliatelle z krewetkami
Czarne tagliatelle z krewetkami
Krewetki do doskonały afrodyzjak, w połączeniu z czarnym makaronem zrobią na Was kulinarne i estetyczne wrażenie! Do tego dania polecamy białe wytrawne wino ze szczepu Sauvinion Blanc z Doliny Loary i apelacji Pouilly-Fumé, znajdziecie je w specjalistycznych sklepach z winem. Znakomicie sprawdzi się również Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii dostępny w większości marketów.Składniki z Boxa
- czosnek
- papryczka chili
- pomidorki cherry
- natka pietruszki
- krewetki
- makaron czarne tagliatelle
- białe wino wytrawne
- potrzebujesz mieć w domu: sól, 2 łyżki oleju roślinnego (rzepakowy lub słonecznikowy), 2 łyżki masła
Potrzebny sprzęt
garnek, patelnia
Czas przygotowania
15 minut
Alergeny
- gluten
- laktoza
- krewetki
- siarczyny (wino)