Kaddu dyniowe z miętowym dipem i chlebkami pita
Kaddu dyniowe z miętowym dipem i chlebkami pita
Pełnowartościowa, sezonowa, wegetariańska potrawa kuchni indyjskiej. Danie, które Cię pobudzi, nasyci a jednocześnie będziesz się czuć lekko i pełna energii. Wskazana dla osób chcących poprawić kondycję swojego organizmu oraz dla tych, którzy borykają się z chorobami serca lub cukrzycą.Składniki z Boxa
- dynia piżmowa
- świeże pomidory
- chlebki pita
- świeża mięta
- świeży imbir
- żółta cebula
- limonka
- jogurt naturalny
- świeża kolendra (wykorzystujemy opcjonalnie)
- ziarna musztardowca indyjskiego
- ziarna kozieradki
- kurkuma
- mielona papryka kashmiri mirch (delikatnie pikantna)
- asafetyda
- cukier trzcinowy
- potrzebujesz mieć w domu: sól, 1-2 łyżki oleju roślinnego (rzepakowy, słonecznikowy)
Potrzebny sprzęt
duża patelnia, piekarnik, tarka
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- laktoza
- seler
- gorczyca