Indyjskie wegańskie curry z dynią i bio cieciorką
Indyjskie wegańskie curry z dynią i bio cieciorką
Zdrowa bo przeciwzapalna i przeciwbakteryjna zbilansowana potrawa polecana dla całej rodziny i w szczególności dla osób z podwyższonym poziomem złego cholesterolu. Danie, które w zależności od Twojego gustu możesz ugotować w wersji łagodnej lub z ostrym chili.Składniki z Boxa
- cieciorka BIO
- przecier pomidorowy BIO
- dynia piżmowa
- mleko kokosowe (85% kokosa)
- koncentrat bulionu warzywnego
- chlebki pita
- imbir
- biała cebula
- czosnek
- mielony kmin rzymski
- mielona kolendra
- kurkuma
- cynamon cejloński
- ziarenka gorczycy
- mielona papryka chili
- świeża kolendra
- limonka
- potrzebujesz mieć w domu: sól, 2 łyżki oleju roślinnego (rzepakowy lub słonecznikowy)
Potrzebny sprzęt
duża patelnia, tarka
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- gorczyca
- gluten