Kokosowe wegańskie curry z boczniakami
Kokosowe wegańskie curry boczniakami
Zbilansowana pełnowartościowa, niskokaloryczna potrawa idealna na kolację. Polecana dla mężczyzn i kobiet w szczególności dla osób z podwyższonym poziomem złego cholesterolu. Danie, które w zależności od Twojego gustu możesz ugotować w wersji delikatnie pikantnej lub ostrej.Składniki z Boxa
- boczniaki
- dynia
- mleko kokosowe (85% kokosa)
- koncentrat bulionu warzywnego
- ryż basmati
- nasiona gorczycy
- nasiona kuminu
- mielona kolendra
- kurkuma
- pieprz cayenne
- papryka chili (wykorzystujemy opcjonalnie)
- polski czosnek
- świeża kolendra
- biała cebula
- limonka
- potrzebujesz mieć w domu: sól, 2 łyżki oleju roślinnego (słonecznikowy lub rzepakowy)
Potrzebny sprzęt
duża patelnia, garnek
Czas przygotowania
25 minut
Alergeny
- gorczyca
- seler