Łosoś z sałatką z kaszy jaglanej BIO

Łosoś z sałatką z kaszy jaglanej BIO

Pełnowartościowe, bezlaktozowe, bezglutenowe danie. Wskazane dla osób dbających o szczupłą sylwetkę. Wskazana dla osób aktywnych umysłowo, fizycznie oraz dla starających się o potomstwo

Składniki z Boxa

  • filety z łososia
  • oliwa z oliwek do gotowania
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • kasza jaglana BIO
  • pestki ze słonecznika
  • pestki z dyni
  • natka pietruszki
  • papryka
  • czosnek
  • ogórki kiszone
  • cytryny
  • czerwona cebula
  • Potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz.

Potrzebny sprzęt

garnek, patelnia, ręcznik papierowy, arkusz papieru do pieczenia

Czas przygotowania

30 minut

Alergeny

  • orzechy włoskie

Opinia dietetyka

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 zawarte w łososiu i oliwie, grają kluczową rolę w zakresie wzmacniania odporności organizmu. Wspomagają one wszystkie komórki ciała, regenerują ich błony komórkowe. Podobne działanie wykazuje kasza jaglana. Ponadto ma działanie przeciwzapalne, wspomaga układ nerwowy, pomaga walczyć ze stresem. Dzięki cynkowi pestki z dyni, nie tylko wpływają na skórę ale również poprawiają sprawność seksualną mężczyzn. A dzięki wit. E zawartej w pestkach dyni i słonecznika, poprawia się jakość plemników. Pietruszka łagodzi nerwobóle, działa moczopędnie i odtruwa organizm, razem z cytryną, dzięki wit. C, wzmacnia odporność.