Łosoś z sosem porowym i ziemniaczane fusie
Łosoś z sosem porowym i ziemniaczane fusie
Pyszne połączenie polskiej kuchni regionalnej i międzynarodowej. Pełnowartościowa, przepyszna i zdrowa, świetnie zbilansowana potrawa. Wpływa korzystnie na układ krążenia i układ nerwowy.Składniki z Boxa
- łosoś norweski filet ze skórą ok 300g 2os, 550g - BOX Rodzinny
- irlandzki cheddar
- por
- śmietanka 30%
- ziemniaki
- cytryna
- mąka pszenna bio (lub mąka ziemniaczana w wersji bezglutenowej)
- potrzebujesz mieć w domu: pieprz, sól, 1-2 łyżki oliwy z oliwek, 3-4 łyżki oleju rzepakowego
Potrzebny sprzęt
garnek, patelnia, tłuczek do ziemniaków
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- laktoza
- gluten (z mąką pszenną), bez glutenu (z mąką ziemniaczaną)
- laktoza