Noodle po chińsku z wieprzowiną i bok choy

Noodle po chińsku z wieprzowiną i bok choy

Pełnowartościowe zbilansowane danie i bogate w dobrze przyswajalne białko. Wskazane dla osób aktywnych fizycznie, jako posiłek przed treningiem.

Składniki z Boxa

  • polędwica wieprzowa
  • jasny sos sojowy
  • ciemny sos sojowy
  • wino shaoxing
  • skrobia kukurydziana BIO
  • noodle ramen
  • olej słonecznikowy BIO
  • naturalny bulion drobiowy w płynie
  • kapusta bok choy
  • świeży imbir
  • czosnek
  • biała cebula
  • potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

duża patelnia lub wook, garnek, tarka

Czas przygotowania

30 minut

Alergeny

  • gluten
  • laktoza

Opinia dietetyka

Posiłek wskazany dla osób aktywnych fizycznie. Kapusta bok choy zawiera mnóstwo mikroelementów dzięki, którym m.in reguluje prawidłowe działanie układu pokarmowego. Dostarczy nam mnóstwo witamin przede wszystkim C, a także A, E, K i B, zaś w raz wraz z cebulą, czosnkiem oraz imbirem tworzą stanowią zaporę przeciwko wirusom i niepożądanym bakteriom. Wieprzowina dostarcza pełnowartościowego białka, niezbędnego do regeneracji organizmu i do budowania mięśni oraz łatwoprzyswajalnego żelaza, które bierze udział w transporcie tlenu, gdzie jego niedobór może prowadzić do niedokrwistości. Warto również pamiętać o niej jako o dobrym źródle witaminy E wpływającej na stan naszej skóry.