Noodle ramen po japońsku z bok choy, karmelizowanymi boczniakami i kurczakiem
Noodle ramen po japońsku z bok choy, karmelizowanymi boczniakami i kurczakiem
Pełnowartościowe, doskonale zbilansowane danie z bogactwem zdrowych składników. Danie polecane dla osób narażonych na stres oraz jako posiłek przed treningiem.Składniki z Boxa
- bioderka z kurczaka (chów bez antybiotyków)
- noodle ramen
- skrobia z tapioki
- boczniaki
- brązowe pieczarki
- shichimi togarashi (mieszanka: chili, skórka z pomarańczy, imbir, czarny i biały sezam, pieprz syczuański, tatarak, gorczyca)
- japoński sos sojowy
- limonka
- bok choy
- brokuły
- cukier
- sezam
- kiełki fasoli mung
- czosnek
- szalotka
- potrzebujesz mieć w domu: sól, czarny pieprz, 2-3 łyżki oleju roślinnego (rzepakowy lub słonecznikowy), łyżkę masła
Potrzebny sprzęt
głęboka patelnia lub wook, garnek
Czas przygotowania
20 minut
Alergeny
- sezam
- soja
- gorczyca
- laktoza
- gluten