Polędwiczki drobiowe po sycylijsku, fasolka, puree z ziemniaków i marchewki
Polędwiczki drobiowe po sycylijsku, fasolka, puree z ziemniaków i marchewki
Sezonowe, pełnowartościowe i bezglutenowe danie dla całej rodziny. Danie przygotowujemy na bazie sycylijskiego wzmacnianego wina Marsala. Posiłek wskazany dla osób pracujących przy komputerze, narażonych na stres. Jako posiłek po treningu dla budowania masy mięśniowej.Składniki z Boxa
- polędwiczki drobiowe
- fasolka szparagowa lub zamiennie zielone szparagi
- wino marsala
- świeży rozmaryn
- szalotka
- ziemniaki
- marchew
- mąka ryżowa
- koncentrat bulionu drobiowego
- gałka muszkatołowa
- oregano
- potrzebujesz mieć w domu: pieprz, sól, 2 łyżki masła, łyżkę oliwy z oliwek
Potrzebny sprzęt
blender, garnek, patelnia
Czas przygotowania
30 minut
Alergeny
- seler
- siarczyny w winie