Ekologiczne spaghetti alla carbonara

Ekologiczne spaghetti alla carbonara

Danie oparte na wysokiej jakości ekologicznych i regionalnych składnikach. Energetyczna potrawa o dużej zawartości tłuszczu.

Składniki z Boxa

  • ekologiczne jaja kurze
  • makaron spaghetti BIO
  • oliwa z oliwek z Krety PDO
  • oryginalna włoska pancetta
  • ser grana padano DOP
  • śmietanka
  • Potrzebujesz mieć w domu: sól, pieprz.

Potrzebny sprzęt

garnek, patelnia, tarka

Czas przygotowania

20 minut

Alergeny

  • gluten
  • laktoza
  • jaja kurze

Opinia dietetyka

Potrawa wskazana jest dla dzieci i osób starszych, jako prewencja osteoporozy. Idealna także dla osób wybierających się na długi trening lub długi spacer. Tłuszcze nasycone i nienasycone zawarte w daniu są niezbędne do pracy układu nerwowego, hormonalnego, a przede wszystkim są źródłem energii dla naszego organizmu. Dzięki obecności dużej ilości wapnia w serze poprawia się jakość pracy mięśni oraz wzmacniają się kości i zęby, a dodatkowo żółtka dostarczą wit. A, D, E, K.