Kurczak na risotto z bio ciecierzycą
Kurczak na risotto z bio ciecierzycą
Pełnowartościowa, bezglutenowa potrawa. Wskazana dla osób aktywnych fizycznie, jako posiłek okołotreningowy, dla osób narażonych na niedobory oraz ze wzmożonym wysiłkiem umysłowym.Składniki z Boxa
- filet z kurczaka z chowu bez antybiotyków w tymiankowej marynacie (ok 400g 2 os, ok 750g BOX Rodzinny)
- sera grana padano DOP
- ciecierzyca BIO
- młody szpinak
- ryż arborio
- śmietana kremowa 30%
- koncentrat bulionu drobiowego
- świeży tymianek
- cebula
- potrzebujesz mieć w domu: pieprz, sól, 1-2 łyżki masła, 2-3 łyżki oliwy z oliwek
Potrzebny sprzęt
folia aluminiowa, naczynie żaroodporne, patelnia, piekarnik, ręcznik papierowy, tarka
Czas przygotowania
40 minut
Alergeny
- laktoza
- seler