Miruna na puree marchewkowym z piklami z ogórka
Miruna na puree marchewkowym i pikle z ogórka
Danie bezglutenowe, białkowo – tłuszczowe, niskowęglowodanowe. Wskazane dla osób pracujących umysłowo, uczących się, narażonych na stres oraz dla osób z nadciśnieniem.Składniki z Boxa
- filet z miruny (2 os - ok 320g, BOX Rodzinny ok 600g)
- marchewka
- olej z pestek dyni BIO
- koncentrat bulionu warzywnego
- cytryna
- zielony ogórek
- ocet ryżowy
- czarnuszka
- kmin rzymski
- ziarna kolendry
- świeża kolendra
- cukier
- potrzebujesz mieć w domu: olej rzepakowy 2-3 łyżki, łyżkę mąki, łyżkę masła
Potrzebny sprzęt
blender, patelnia, obieraczka do warzyw
Czas przygotowania
40 minut
Alergeny
- laktoza
- seler