Wegańskie tajskie curry

Wegańskie tajskie curry

Danie bezlaktozowe i bezglutenowe, o pikantnym i wyraźnym smaku. Wskazane dla osób ze zmniejszona energią życiową, które chcą zgubić zbędne kilogramy, jak również narażonych na zachorowanie na cukrzycę i inne choroby 21-go wieku.

Składniki z Boxa

  • cukinia
  • czosnek
  • imbir
  • trawa cytrynowa
  • świeża szparagówka lub zielony groszek
  • szalotka
  • dynia
  • batat
  • bulion warzywny
  • mleko kokosowe
  • świeże zioła
  • olej rzepakowy
  • ryż basmati
  • cukier brązowy
  • limonka
  • przyprawy
  • papryczki chili
  • Potrzebujesz mieć w domu: sól

Potrzebny sprzęt

blender, głęboka patelnia, moździerz, tarka

Czas przygotowania

40 minut

Alergeny

  • seler

Opinia dietetyka

Danie ze względu na węglowodany przyniesie energię podczas aktywności fizycznej, wzmocni metabolizm, ze względu na liczne przyprawy. Dzięki imbirowi, kurkumie i obecności cynamonu wpływać będzie pozytywnie na stabilizację glukozy we krwi i metabolizm tłuszczów. Posiada także właściwości przeciwnowotworowe.