Wegańskie tajskie curry

Wegańskie tajskie curry

Danie bezlaktozowe i bezglutenowe, o pikantnym i wyraźnym smaku. Wskazane dla osób ze zmniejszona energią życiową, które chcą zgubić zbędne kilogramy, jak również narażonych na zachorowanie na cukrzycę i inne choroby 21-go wieku.

Składniki z Boxa

  • cukinia
  • bataty
  • czosnek
  • imbir
  • trawa cytrynowa
  • szalotki
  • naturalny bulion warzywny w płynie
  • mleko kokosowe
  • świeża kolendra
  • olej słonecznikowy BIO
  • ryż jaśminowy
  • cukier brązowy
  • limonka
  • kurkuma
  • kmin
  • cynamon
  • mielona kolendra
  • papryczki chili
  • Potrzebujesz mieć w domu: sól

Potrzebny sprzęt

blender, głęboka patelnia, moździerz, tarka

Czas przygotowania

40 minut

Alergeny

  • seler

Opinia dietetyka

Danie ze względu na węglowodany przyniesie energię podczas aktywności fizycznej, wzmocni metabolizm, ze względu na liczne przyprawy. Dzięki imbirowi, kurkumie i obecności cynamonu wpływać będzie pozytywnie na stabilizację glukozy we krwi i metabolizm tłuszczów. Posiada także właściwości przeciwnowotworowe.