Któż z nas nie lubi dojrzałego, soczystego mango? W naszych przepisach najczęściej zajadamy je w postaci kostek. Zobacz jak to najprościej wykonać.
Na początek odkrój przy szypułce cienki plasterek aby zobaczyć, w którym miejscu znajduje się pestka.
Następnie połóż mango tak jak na zdjęciu poniżej na deskę odciętą częścią do góry. Wykonaj dwa pionowe cięcia wzdłuż pestki po jej obu stronach.
![jak pokroić mango](https://cofu.pl/wp-content/uploads/2020/05/Cofu-95.jpg)
Po odcięciu pestki otrzymasz dwa grube plastry ze skórką i jeden wąski plaster z pestką. Natnij grube plastry w kratkę, postaraj się nie naciąć skórki.
![](https://cofu.pl/wp-content/uploads/2020/07/Cofu-435-1024x683.jpg)
Po nacięciu robimy jeżyka, czyli naciskamy palcami na środek skórki naciętej połówki aby łatwo było odciąć kostki od skórek.
![](https://cofu.pl/wp-content/uploads/2020/07/Cofu-345-1024x683.jpg)
Małym nożykiem odkrajamy kostki.
![](https://cofu.pl/wp-content/uploads/2020/07/Cofu-225-683x1024.jpg)
Cienki plaster z pestką również wykorzystaj. Po prostu połóż plaster na deskę i odkrój pozostały miąższ wokół pestki i oddziel skórkę.
Gotowe! Sprawdź nasze aktualne MENU tutaj!