Gotujesz azjatyckie danie, curry, sos, zupę, sałatkę i zostało Ci mleko kokosowe. Wykorzystaj ten przepis aby nie zmarnować i nie wyrzucić do kosza pozostałego produktu, zadbasz o środowisko i uatrakcyjnisz posiłek! Wystarczą Ci 2 minuty i blender!
Przepis na resztkowy kokosowy shake
Składniki dla 2 osób:
- mleko kokosowe (najczęściej zostaje 200ml)
- jeśli został Ci w lodówce naturalny jogurt, możesz go również dodać do blendera
- kilka kostek lodu
- owoce na każde 200-300ml (pół jabłka lub gruszki i pól banana, lub 1 cały banan lub 1/2 mango)
- szczypta cynamonu
- łyżka miodu lub syropu klonowego
Wszystkie składniki dodaj do blendera i blenduj do uzuskania gładkiej masy. Rozlej do szklanek.
Smacznego!
Sprawdźcie nasze aktualne menu dań Boxów Cofu.